Compressie therapie

Jij kunt bij mij terecht voor therapeutisch elastische kousen en compressie hulpmiddelen bij vaatlijden en lymfoedeem. En drukkleding ter voorkoming van littekens en lymfoedeem.

Maak een afspraak

Wat Compressie therapie voor jou kan betekenen…

Wat Compressie therapie voor jou kan betekenen…

Therapeutisch elastische kousen

Voor wat betreft de Therapeutisch Elastische Kousen en compressiehulpmiddelen werk ik veel samen met bijvoorbeeld de huisartsen, fysiotherapeuten en thuiszorg organisaties in de regio en hou ik regelmatig spreekuur bij/met Orthopedisch schoenmakers. Deze voorzieningen worden vergoed vanuit het basispakket.

Speciaal aangemeten

De Therapeutisch Elastische Kousen worden onder andere aangemeten bij spataderen, oedeem in de benen of armen, trombose, lymfoedeem of lipoedeem. Deze worden altijd speciaal aangemeten want het is immers voor de beste werking van de kous erg belangrijk dat de juiste maten van het been of de arm genomen worden. Het soort kous wordt weer bepaald door een combinatie van de medische indicatie, lichaamsvorm en de wensen van de klant.

Ambulante compressie hulpmiddelen

Ambulante compressietherapie is een drukbehandeling in combinatie met beweging. Bij veel oedeem wordt er in eerste aanleg vaak gezwachteld. De combinatie van compressie en beweging zorgt voor een betere afvoer van het oedeem.

Pas wanneer het been dun gezwachteld is kan de kous worden aangemeten. Deze therapeutisch elastische kousen of overige compressiemiddelen zoals bijvoorbeeld een Jovipak of klittenband systeem zorgen voor een goede afvoer van oedeem (vochtophoping) en/of bloed in het lichaamsdeel. Hierdoor verbetert de doorbloeding waardoor eventuele verharding van oedeem en pijn uiteindelijk verminderd.

Aantrekhulpmiddelen kousen

Ook voor het aantrekken van de kous zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar zoals een Proflebo All-in-one, de Proflebo arm, Handylegs, Doff’n Donner, Steve en de Orto-mate.

Wij komen ook bij je thuis

Maak een afspraak

Jovipak & Relaxkous

Een Jovipak of Relaxkous kan naast een therapeutisch elastische kous eventueel voor de nacht extra ingezet worden als er sprake is van oedeem dat is verhard (fibrosering). De Jovipak of relaxkous geeft door middel van het speciale materiaal puntdruk aan het oedeem zodat deze zachter wordt en daardoor beter afgevoerd kan worden. Ook kan er worden gekozen voor een klittenbandsysteem. Hiervoor wordt soms gekozen voor meer zelfredzaamheid of bij variƫrend oedeem.

Compressie therapie

Altijd gedekt

Voor al deze hulpmiddelen geldt dat ik hiervoor vaak overleg met de huisarts of oedeemtherapeut. Ook hiervoor heb ik overeenkomsten met alle zorgverzekeraars via Fysiotek. In sommige gevallen worden verschillende hulpmiddelen vergoedt voor het aan- en uittrekken van de therapeutisch elastische kousen.

Vragen? Neem gerust contact op

Onze partners: