Over de borstkankermaand, mijn certificering, praktijkruimte Zuidlaren, een unieke Pilot en meer

Welkom op mijn website. Afgelopen maanden ben ik samen met 321Media.nl druk bezig geweest om een nieuwe website te maken. De bedoeling is om hiermee de persoonlijke kan van mij en mijn bedrijf te laten zien. Ook wil u  graag via deze weg op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Op het gebied van Compressie therapie zoals de kousen en de verbandmiddelen. Op het gebied van Mammacare, prothesen, nieuwe collectie’s aanbiedingen en acties. En het reilen en zijlen van mijn bedrijf.

Oktober borstkanker maand

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Dat zijn jaarlijks meer dan 17.000 vrouwen. Hoewel de overlevingskansen steeds beter worden, overlijden er elk jaar zo’n 3000 vrouwen aan de gevolgen van borstkanker. Voor 17000 vrouwen en hun naaste omgeving veranderd hun leven.  Voor nieuwe onderzoeken en projecten voor betere behandeling bij borstkanker is geld nodig.  Via www.pinkribbon.nl  kunt u meer informatie vinden en doneren.

SEMH certificering weer gehaald!

In september heb ik de SEMH  (Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen) certificering weer gehaald. Deze is nodig zodat ik kan declareren bij uw zorgverzekering.  Alles moet dan weer kloppen van Klanten dossier tot voorraad, procedures, praktijkruimte enz. Het is elk jaar weer een opluchting als het weer rond is. 

ZORG; het betekent voor mij:  wat je doet voor iemand die hulp of aandacht nodig heeft…

Voor mijn werk als Compressie & MammaCare specialist betekent dat mijn ZORG om-en met mensen. Persoonlijke aandacht en een passende oplossing.

Ik werk met diverse professionals in de zorg. Voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen krijgen mensen vaak van hun huisarts, vaatchirurg een verwijzing naar mij. Ook wordt men vaak getipt via de thuiszorg, orthopedisch schoenmaker  of oedeemtherapeut om voor kousen een afspraak met mij te maken.  Ik kom gratis bij u aan huis voor het opmeten hiervan. Normaal binnen 1 week ben ik bij u.  Soms zijn de benen eerst gezwachteld (verband erom) om deze oedeem (vocht) vrij te krijgen. Dan kan er een steunkous aangemeten worden.  De soort kous is afhankelijk van de medische aandoening, vorm van het been en natuurlijk van de persoon. Ik heb een grote range aan confectie kousen bij mij. Mocht dit geschikt voor u zijn, wordt dit ter plekke geleverd. Is een andere kous beter dan wordt deze besteld en meestal binnen een week geleverd. Ook heb ik aantrekhulp middelen bij mij. Kousen worden vergoed vanuit de basis zorgverzekering, 2 paar per 12 maanden.  Ik ben aangesloten bij Fysiotek en kan zo iedereen bedienen. Maak een afspraak via : www.margreetdik.nl

Voor het aanmeten van Borstprothesen en bijpassende lingerie, kom ik ook graag bij u thuis in uw eigen vertrouwde omgeving.  Meestal komt u met een eerste verwijzing via de Mammapoli bij mij terecht. Maar ook een huisarts mag een verwijzing voor een prothese schrijven. 

Praktijkruimte in Zuidlaren

Sinds dit jaar heb ik ook een praktijkruimte in Zuidlaren waar u op afspraak bij mij kunt komen.  Ik heb een zeer grote collectie Bh’s badkleding, hemdjes .  Met bijna 30 jaar ervaring weet ik hoe belangrijk de combinatie is van borstprothese en bh. Gelukkig komen er ook steeds meer  mooie merken en modische modellen en hoef je tegenwoordig niet meer met een suffe en ouderwetse bh te lopen.

Maak een afspraak via het formulier hiernaast of stuur een email aan info@margreetdik.nl

Dit is ook waarom ik bijna 10 jaar geleden voor mijzelf ben begonnen, omdat ik vond dat er niet genoeg keuze in mooie lingerie was en te weinig expertise bij en na borstkanker en de gevolgen na de behandeling.  Ik onderscheidt mij omdat ik ook qua lymfoedeem en littekens advies en nazorg kan bieden. Niet iedereen wordt mooi en vlak geopereerd, vaak zijn littekens niet mooi en zit een “standaard” prothese minder mooi en zou het supermooi zijn als er een mogelijkheid zou zijn voor een maatwerk, lichtgewicht prothese. Maak een afspraak via het formulier hiernaast of neem contact op met mij via telefoon of door een email te sturen aan info@margreetdik.nl

Uniek voor Noord-Oost Nederland

De techniek en ontwikkelingen staan niet stil. Ik ben dan ook bijzonder blij om u te kunnen vertellen dat ik een Pilot ga doen met het aanmeten van   een maatwerk borstprothese.  Voor dames die niet goed uit komen met een standaard borstprothese. Dit is uniek in Noord-Oost Nederland. Sommige zorgverzekeraars vergoeden dit al maar we zijn druk bezig om dit voor iedereen bereikbaar te maken. Houdt hiervoor mijn website en nieuwsbrief in de gaten.

Nieuwe 3D gebreide Kous

Op het gebied van kousen is er sinds enkele maanden een nieuwe 3D gebreide kous. De Jobst Confidence van Essity. Deze heb ik reeds bij een aantal mensen aangemeten en geleverd voor zowel benen als armen. Over het algemeen wordt deze als zeer positief bevonden door het fijne materiaal en perfecte pasvorm. Wilt u weten of dit voor u geschikt is, kunt u mij altijd benaderen.